Monday, April 28, 2008

Langkah Pertama BOERBEST Group



Salam...tanggal 26 April 2008 telah mencatatkan satu kenangan indah dlm dunia perkambingan kami apabila aku bersama2 mizi, wan & botak telah memulakan projek jualan daging kambing boer terus kpd pengguna. Disamping daging kambing, kitorang ada jugak jual daging lembu (bukan daging kotak imported tau, tapi daging fresh baru sembelih kol 4 pagi tu) utk menambah variety. Mizi & Wan handle bahan2 jualan, tu psl la mlm tu dorang tak tido menumbangkan lembu & menambat kambing utk disembelih. Aku & Botak standby kat rumah dipaksa tido oleh Mizi & Wan supaya kitorang ada tenaga cergass keesokannya...aku redha je dgn arahan..hehehe. Tapi Botak excited giler nak jadi penjaja sampai takleh tido mlm tu...hehehe.

Tapak gerai yg pertama di Bkt Rahman Putra, Sg. Buloh dan operasi jualan daging kambing & lembu ni adalah tiap2 hari kecuali isnin dari pkl 6pagi hingga 12tghari. Kpd sesiapa yg memerlukan daging lembu atau kambing segar dari ladang, silalah kunjungi kami di sana... ataupun sesiapa yg nak order thru telefon silalah jgn malu2 call salah sorang dari kami. Delivery boleh diuruskan, maybe jumpa dimana2..tapi terhad utk warga lembah klang shj...

Walaupun byk dugaan & kepayahan utk setup sebijik gerai ni, tapi kitorang dah nekad apa nak jadi jadik lah...projek tetap diteruskan. Alhamdulillah, hasil penat lelah berbaloi bila gerai berjaya beroperasi, dgn sambutan pelanggan yg boleh dibanggakan, disamping sokongan rakan2 penternak seperjuangan. Pembukaan 3 tapak gerai lagi dlm perancangan..tungguuuu

2 comments:

illnessz said...

Salam,
Kami ingin war-warkan kepada saudara/saudari yg berminat untuk mengikuti
Kursus Penternakan Kambing Boer yg akan dianjurkan di area Kuala Selangor oleh BoerBest.
Beberapa speaker terkemuka akan turut bersama untuk memberi ucapan, kaedah dan berkongsi pengalaman tentang kambing Boer.

Antara Speaker tersebut adalah:

1) Jim Boer - Hardcore Breeder di Aussie - Boer Goat Breeding
2) Geoffrey Davies dari Capricorn Pastoral - Boer goat Demand Industry
3) Dr. JPH/MARDI - Boer Goat Feed.

Informasi terkini tentang kursus yg ditawarkan boleh dilihat disini http://www.boerbest.com

suNBae yoKuzuNa said...

assalamualaikum...
saya syafik dari ppk slim river perak..
ingin mempromosi pallet CK AGRIFEED...
kerana kami pengedar utama makanan kambing dan lembu...
adakah makanan tambahan cik betul2 berkualiti?khasiat terjamin ketulenan?
untuk maklumat lanjut en boleh hubungi saya di 0122991325...untuk maklumat nutrisi atau harga pallet...en boleh layari di web ck agrifeed untuk maklumat lanjut tentang info info pemakanan.....terima kasih.